maandag 28 januari 2008

Vliegtuigjes kijken

De dagen vliegen voorbij. Iedereen is nu serieus aan het studeren, nou ja iedereen... bijna iedereen. Er zijn toch sommige onder ons die denken dat het allemaal wel meevalt en die tijd over hebben om naar auto's te kijken of ieder vrij uur naar de vriendin gaan. Nou kan ik me dat laatste nog voorstellen. Al je 24 uur met al die mannen samenleeft wordt het niveau er ook niet altijd beter op...
Het weer was ook niet om over naar huis te schrijven. Op een enkele dag na, is het alle dagen winderig en regenachtig. Jammer voor de jongens (en dame) in de eerste klas, want die mogen dan niet vliegen en kunnen slechts smekend naar de hemel staren en hopen dat het morgen beter wordt. Voor ons is het vliegen helaas nog ver weg en mogen ons voorlopig nog op de theorie achter het vliegen concenteren. Gelukkig is er af en toe toch wat afleiding in de vorm van de verschillende bezoekers die we als echte luchthaven mogen ontvangen.
Met bezoekers bedoel ik dan voornamelijk de verschillende vliegtuigen die hier zo en nu en dan neerstrijken. Om na een tankbeurt, en het inladen van enkele personen of goederen weer het luchtruim te kiezen. Zo landde er van de week een MD80. Voor de jongeren onder ons een McDonald Douglas. Dit is een relatief oud type verkeersvliegtuig met twee jetmotoren aan de zijkant van de staart. Vanochtend landde er een twee-motorige turboprop van de Lufthansa vliegschool voor een tussenlanding. En last but not least staat hier al een week het grootste vrachtvliegtuig van de wereld geparkeerd: de Antonov 225 bijgenaamd Myria (droom). Deze is speciaal gebouwd om de Boran te vervoeren. Dit is de Russische variant van de Space shuttle. De afmetingen zijn ontzagwekkend. Een lengte van ruim 84m, een spanwijdte van bijna 90m en een hoogte van ruim 18m. Hij of beter gezegd zij kan maximaal 250 duizend kilo aan vracht vervoeren (ca. 12 volle vrachtauto's). Er is er maar één van gebouwd en overal waar dit vliegtuig land komt er een foto van in de krant. Helaas mogen we er niet even bijkomen om wat foto's te maken (als je op de foto klikt wordt deze uitvergroot en zie je hoe groot de Myria is in vergelijking met de auto die ervoor staat)

1 opmerking:

Anoniem zei

Uitermate gevarieerd bezoek daar op die vliegbasis ; is deze info non-classified ? De Antonov heeft ook eens Beek bezocht en had daar veel bekijks; jammer dat je niet dichter mocht naderen...het is toch wat anders dan de CenterParcs Cessna.Houdou.